Drar härifrån!
Publicerat den

Sitter nu på tåget som går mot Stockholm centralstation, ska där byta tåg för att komma till Uppsala, tycker det är så himla kul att resa, och älskar faktiskt att resa själv!

Tror inte jag uppdaterar innan jag är framme i Uppsala, om det inte finns kontaktuttag på nästa tåg, har nämligen inte det här :/ 




jag suger jag vet
Publicerat den

jag verkligen suger på att hålla igång bloggen haha, jag tycker att det är kul den första veckan typ, sedan glömmer jag bort den, speciellt nu när det är lov, annars har det blivit typ en rutin att skriva ett inlägg på morgonen i bussen eller i skolan och så, men nu har det inte blivit så helt enkelt!

Imorgon åker jag iallafall iväg till uppsala för att sedan därifrån åka vidare till örsundsbro, där ska jag vara i 4 dagar och där ska jag då fira nyår. Dessa tjejer jag ska till är Elin, Michelle och Josäfin (vet inte varför hon har ett ä hon är väl cool) och dom träffade jag på ett ridläger för ca 3 (?) år sedan, jag blev inslängd i en stuga med dessa tre och efter några dagar så kunde inte lägerledarna avgöra vem av oss som var den nya i gänget, SÅ bra passar vi alltså.

Så ja som ni kanske förstår så kommer jag förhoppningsvis ha sjukt kul på nyår, och resterande dagar, ärligt alltså, det går inte ens att ha tråkig med dom här haha.. vi är så konstiga tillsammans, nej nu ska jag sluta prata om dom som om dom vore några slags gudar eller så, så snygga är dom faktiskt inte ;)
har ni sett snyggare mer attraktiva kvinnor än dessa?

så vitt jag vet så är alla single & ready to mingle if u know what i mean lixom ;) 

barre och höra av er om ni känner er intresserade

OBS detta är ej en kontaktannons, endast en intressekoll


Today's
Publicerat den


Ridbyxor och pannband: JH collection
Piké: dressyrmupparna


Mellandagsrea!
Publicerat den

Godmorgon på er :) har nu morgonfodrat och släppt ut alla hästarna och sitter nu på busshållsplatsen, ska ju in till stan och möta Hanna och sedan gå på rea, åker tillbaka till stallet efter det tror jag men jag skriver absolut senare! Kram!
 Såhär ser jag ut idag :)




Bus och sår
Publicerat den

Min snutt busar lite för mycket med en häst i hagen, så han har nu skadat sig på tre olika ställen på 3 dagar :( ett litet jack typ på halsen, ett djupare äckligt Jack på vänster fram och så är han svullen uppe på höger fram :(

Men detta Jack håller på att läka, blev lite infekterat en dag men ser helt okej ut nu.





Nyår!
Publicerat den

Idag så har jag morgonfodringen i stallet och blir klar runt 9 halv 10, och det blir rätt lagom att åka in till stan då för att kika på mellandagsrean, måste hitta en nyårsklänning, har kikat på dessa två på nätet, så ska se ifall de finns i butik och hur dom sitter på!
Vi hörs senare!



Julafton i stallet
Publicerat den

I stallet så hade vi det jättemysigt, vi träffades på morgonen och åt lite frukost för att sedan byta lite julklappar, fick siliconsnoddar, som jag verkligen behövde! Sedan så borstade vi hästarna "pyntade" dom lite och red iväg och sjöng julsånger mellan husen i Smedby, supermysigt verkligen!


 Och Lennon var så himla duktig, han var inte det minsta rädd för bjällrorna eller husen eller sopbilen som kom, haha ska han vara fyra eller vad?
Nu har ni fått höra om min jul i stallet också!


Jag är tillbaka!
Publicerat den

Nu är julen över och jag har haft en fantastisk julafton, har fått superfina julklappar, ska försöka ta bilder på dom, men nästan allt är till stallet, fick iallafall: hv polo jacka, fleecefodrat regntäcke, sprenger bow balance stigbyglar, orangea benskydd, swarowski pannband, stövlar med stövelstrumpor, orange väst och jacka i samma modell, hackamore, två par ridbyxor, vinterridvantar, en klänning, en t-shirt, ett armband, ett mobilskal och EN BRÅVALLABILJETT!!!! 
 
Min nya fina jacka!

Är jättenöjd med mina julklappar och ska verkligen försöka ta kort på allt någon dag, vet inte om jag kanske glömde något haha! Hoppas alla fick en trevlig jul med familjen och hoppas de som inte har en fungerande familj fann något positivt i julen ändå, önskar alla en god jul och en trevlig fortsättning på året!!


Ärligt nu
Publicerat den

Kommer vara dött här fram tills dagen efter jul, har verkligen fullt upp med julklappar, stallet, städa, osvosv, ja ni förstår nog, brb! :) 

Min stackars bebis hade fått ett riktigt äckligt sår i hagen på benet idag, rann blod om det :( tvättade rent det och lindade med kompressor, usch min snutte ❤️❤️



Glömmer ju haha
Publicerat den

Är så ovan att blogga då glömmer bort det?? 

Hade igår en superhärlig kväll med vänner, karaoke, skräckfilm, godis och chips, behövde verkligen en lite annorlunda kväll för omväxlingens skull! 

Idag så hade några tjejer i stallet julshow som jag var och kollade på, dom har jätteduktiga! Sedan åkte vi och köpte julgran, som är sjukt fin och jättetjock! :) 

Åkte tillbaka till stallet sedan och longerade Lennon lite och träna lite inkallning och vänskapslekar, både han och jag tyckte det var jättekul, och ska försöka slänga ihop delar av allt jag filma, om man ser något haha!

Men nu ska jag och min familj spela lite spel, så vi hörs senare! 


Kram


Efter mycket städning..
Publicerat den

Så har jag fått det riktigt fint i mitt rum, hängde upp sänghimmeln och satte ihop en säng med min så det är nu en 210 säng haha, men ska man vara fyra att sova i en så får man väl lösa det lixom? Och det är dessutom huuur mysigt som helst med ljusslinga och sänghimmel! 

Men nu ska jag gosa ner mig käka lite av gårdagens godis och se på serie, sedan imorgon får jag jullov, kan det bli mycket bättre nu??




Dåligt av mig
Publicerat den

Idag har jag verkligen inte bloggat bra haha, faktiskt så har jag inte bloggat någonting, men har haft ganska fullt upp så uppdaterar nu och lite senare kanske! :)

Min fina ponnyhezt som är lite tung i huvudet haha..


Har verkligen aldrig förstått mig på dessa människor
Publicerat den

Att nätmobbning sker är ju ingen direkt nyhet, och att det är dåligt vet alla redan om, undrar varför alla fortsätter egentligen. Nu hade jag fått en kommentar på mitt förra inlägg, inte som var elak eller så, dock mer hånande eller jag vet inte vad just den personen ville komma fram till med sin konstiga kommentar om att jag går runt med en påse istället för en väska, jag kan inte göra annat än att skratta. Har aldrig förstått mig på dessa människor som läser en blogg om någon som dom verkligen inte tycker om och sedan sitter och kommenterar konstiga eller elaka kommentarer, om man nu ska kommentera, så istället för att skriva något som inte ens har med inlägget att göra, skriv bara kanske, fin tröja! tycker om din blogg! eller whatever, man behöver inte kärleksförklara, men ska man inte skriva något snällt, så tycker jag att man inte behöver skriva något alls.
Jag är dock ingen människa som tar åt mig av elaka kommentarer, sålänge jag mår bra med mig själv så skiter jag FULLSTÄNDIGT vad andra tycker om mig, om någon kommenterar att jag har fult hår eller något annat, så säger jag bara, ja men tur att det inte är ditt då!
tycker nästan det är komiskt hur folk orkar lägga sig i varandras liv så otroligt mycket, jag har aldrig och skulle aldrig någonsin kommentera något anonymt och elakt till någon, lixom, ge mig EN enda bra anledning till det? aja, tack du som kommenterade iallafall, du gav mig något att skriva om! :) kram! (lånade bilder)


SÅ JÄVLA NERVÖS
Publicerat den

Sitter nu och väntar på att få göra arbetsintervju (stavning?) och är så nervös, har aldrig jobbat förut och får väl se hur detta går, så himla kul att få jobb och tjäna sina egna pengar, sjuk skönt!

Så önska mig lycka till!! 
Haha stackars Tove sitter nedanför i trappen och väntar på mig <333<3<<33


Oups!
Publicerat den

Godmorgon/goddag/godmiddag??
Ja jag börjar inte försen halv två idag, that's why jag inte uppdaterat än.

Fick ett sjukt bra samtal nyss och skrek verkligen SKREK när jag hade lagt på, av lycka. Nu ska jag ha idrott, mindre intressant dock.

Idag så har jag varken kjol eller klänning, onsdagar är min träningstights och hoodie dag, eftersom jag bara har idrott, aja fick iordning på texten igår som ni kanske såg, och detta inlägg börjar bli väldigt konstigt, har ingen tråd och detta är helt meningslöst haha. Men tyckte faktiskt att jag gav er rätt många inlägg igår och två iallafall läsvärda. 
Jag idag :PpPpPp


Mitt mål med ridningen
Publicerat den

Att sitta och slita ner en häst "i form" är inget jag är ett fan av, folk som sitter och sågar ner hästen för att den ska kröka på nacken och gå "i form".
Om det är så du tror att det är att gå i form, så gör du fel. Alla ryttare (nästan) jag ser nu fokuserar mest på huvudet och inte på någonting annat. Jag brukar börja bakifrån se till att trycket fram kommer från bakbenen och att hästen har ett driv och arbetsvillighet, tycker det är dumt att rida i flera timmar när hösten och du bara jobbar emot varandra, jag anser att ska det någonsin gå bra och vill du ha en lugn lösgjord häst, så måste man jobba med varandra, lyssna på varandra och kompromissa, varje häst är en enskild individ, det går inte att jämföra en häst med en annan, alla är bra på sina sätt och alla har sina svagheter.
 
Men tillbaka till formen då. Jag anser inte att det är att "gå i form" när hästen kröker på nacken, knäpper av i nacken släpper i munnen, sjunker ihop med ryggen och släpar bakbenen efter sig, jag strävar efter en häst som sätter under sig och har ett eget driv, för när bakbenen kommer under och när ryggen kommer upp, så kan jag lova att huvudet kommer självmant, många fokuserar så mycket på att bara nacken är krökt så går han fint i form, gör man så, så jobbar du hästen fel, hästen kommer sjunka i ryggen och tappa muskler, bakbensaktiviteten kommer nog inte vara mycket och hästen kommer kanske blir lite seg och motvillig. Detta kan medföra problem om du rider hästen fel, runt, runt på banan med en strävan om att hästen ska gå fint i form. Rid i skogen träna på grusvägar och fält, rid i backar och rid på ridbanan någon gång i veckan bara för att inte tappa det.
 
Såhär ska det INTE se ut
Nu ska jag inte göra detta inlägget mycket längre men jag har lite tips till er alla som rider.
 
1. Var mjuk, följsam men stilla i handen
2. Tänk inte på vart huvudet är, se till att du får med bakbenen och ryggen först, sen kommer du märka att resten kommer naturligt.
3. Håll en stadig yttertygel och led och plocka med inner vid behov
4. Glöm inte att få hästen runt innerskänkel i volterna  5. Ryck inte hästen i mun eller glappa med tyglarna!! Det är stor skillnad på att vara mjuk och att släppa tyglarna
6. Titta rakt fram och sitt rakt över hästen
 
 
Mitt mål med mina ridpass är att i slutet på passen så ska jag kunna iprincip släppa tyglarna och hästen ska fortfarande trampa på och hålla samma form, kunna bära sig själv utan att jag håller upp den med tyglarna.
 
Dessa två visar lite bättre vad jag stävar efter just nu med min häst, men som sagt det är olika från häst till häst, men såhär vill jag gärna ha sten i slutet av passet så att det är avslappnat.
Denna kanske är lite väl, men ja ni förstår


 
Det var allt i hästväg för mig för idag!
Kram


Hästhästhästhäst och återigen häst
Publicerat den

Så vi red ut idag, jag och Ellen, det var supermysigt och vi har typ "hittat" en ny väg en bra Skrittrunda med många varierade underlag, vilket jag gillar, det är delvis på asfalt, korta bitar dock men det stärker och man ska inte heller rida för mycket på asfalt, sedan är det vanlig grusväg, lite hårdare grusväg, gärde och uppförsbackar, ganska varierat och bra. Och som ett stort plus så går denna vägen förbi mitt hus och vårat område vilket är superbra miljöträning för dom, soptunnor, bilar, hus, hundar, you name it! Tycker det är superkul att Lennon 4 år beter sig mer som 15 och papaya 15 år beter sig mer som 4 haha!

Haha han är inte världens modellhäst i stallet iallafall.


Lennon idag var jättetrevlig, lite rädd för någon grej men annars så var det ingenting, han är så lugn och så himla snäll! Och så fort man kortar tyglarna så tar han stöd på bettet och nästan ber om att få jobba, dock så krullar han ihop sig väldigt mycket just nu, han tar hjälperna ganska överdrivet, men det är ju bara för att han vill jobba och han är så samarbetsvillig! Så jobbar nu med att rida honom framåt neråt och inte inåt uppåt, vi börjar där nere för att få upp ryggen och för att börja sätta lite muskler, sen vartefter så plockar jag upp honom när jag känner att han och jag är redo, jobbar dock mest på att sväng, gas och broms ska funka, och det är ju nästan de viktigaste!

Man kan ju hoppas att han en dag ser ut som sin pappa




Efter uteritten så red Ellen papaya på banan lite och jag fick äran att sitta upp och känna på henne, och vilken trevlig häst, riktigt annorlunda, superkort och kompakt i kroppen och jobbade inte alls under sig eller med ryggen för fem öre, så efter ett tags arbete så släppte hon det mesta och trampade på fint och hittade takten och den lägre formen, som hon har svårt med, upptäckte även att hon verkade störd av snokremmen på tränset så plockade av den och hon bråkade inte lika mycket i munnen efter det, föreslog att hon skulle prova hackamore! 
Dom är så himla fina ihop Ellen och Papaya, passar som handen i handsken verkligen.

Tycker det är så himla kul att rida andras hästar, det är alltid bra med variation och man lär sig sååå mycket på det, man lär sig att anpassa sig efter hästen och inte tvärtom!Kommer nog bli sånahär långa inlägg när jag berättar om stallet för dagen, om det är intressant, bättre att köra ihop allt häst i ca ett inlägg per dag, eller vad säger ni? Mer häst, mindre mig? 


Långa nätter
Publicerat den

Nu ligger jag i sängen, spyr snart pga för mycket pizza men mår väl bra ändå, snart lov och det ska bli så jäkla skönt, fy vad jag längtar till nyår, för första gången har jag något riktigt bra planerat och jag åker den 30/12 och kommer hem den 2/1! Kulkul


.
Publicerat den

Är ingen bra människa med rubriker, det funkar bara inte, mitt ordförråd räcker inte till så en punkt får fan duga. 

Det bästa med min skola är väl ändå att det är lunchkonserter någon gång varje vecka, det är så himla mysigt. För er som inte förstår så är det alltså en konsert efter lunchen haha! 

 Ett stort plus när dom är duktiga med ;)

Är iallafall påväg till stallet nu för att rida ut med Ellen på min plutthäst, ska väl även försöka med en grej när jag rider förbi hos mig (bor 10 minuters gång från stallet) haha så får vi se hur det går ;)
Får även se hur det blir med kort då det är BECKSVART ute, och klockan är bara fyra? :///

Vi hörs av senare kram



Film och musikgymnasiet
Publicerat den


Detta gör man på fmg, har dubbelhakor, skrattar och sover i sofforna, och juste vi pratar gärna om mat och hur långt tid det är kvar till lunch också, dagens mest spännande grej, vad blir det för lunch, vem kan få flest hakor?


Dagens
Publicerat den

Bara för att jag skrev om kjolar i förra inlägget så blev jag så jäkla sugen och körde på en av outfitsen som var i det inlägget!



Tröttheten tar över
Publicerat den

Jag är alltså så himla trött på morgonen så jag stänger av mitt larm i sömnen och blir väckt av pappa i sista sekund. Detta leder ju då till att jag inte hinner göra mig iordning speciellt mycket och det resulterar i att jag just nu har en klädstil - byxor, hoodie, mössa. Sedan brukar jag ha något finare under hoodien, men jag fryser så himla lätt så går alltid med den stängd.

Så jag är definitivt en sommarmänniska, för det år när jag är klädd i kjol eller klänning som jag känner mig finast och jag trivs i det bäst, istället för tighta byxor som sitter som ett jävla korvskinn.



Två utan favoriterna i kjol



det är nu man får lov att drömma sig bort till en bättre värld igen
Publicerat den

ja, då var det dags för att sova igen då, egentligen, vad repeterande livet är. Iallafall för mig, dag in och dag ut, skola - stallet - äta - sova. Ja jag mår väl helt okej iallafall, men mår så konstigt på kvällarna, känns som något är fel eller som något ska hända, har en klump i magen och kan inte sova, det går verkligen inte.
 
Men jag försöker uppskatta det fina jag har i livet, och jag tycker att alla borde göra detsamma, man mår inte bättre av att tänka på allt det negativa i ens liv, händer det något så händer det, och då var det menat, tyvärr. Men lev livet, fast på ett sunt och hälsosamt sätt, ta vara på dina nära och kära, du vet aldrig hur länge du har kvar dom.
 
shit vilken deppig start på denna bloggen, känner att allt är superseriöst nu..
slänger väl in en av mina gamla videobloggar :)
 


Rosor
Publicerat den

Att jag lyckades knipa namnet rosor är ju bara helt fantastiskt, har så länge velat ha en blogg som heter så, men det har alltid varit upptaget, förstå lyckan när jag provade och det fanns tillängligt (?).
 
På bloggnamnet så kan man ju tro att jag ska skriva om olika rossorter hit och dit, men icke, tror nog faktiskt att det kommer bli mest häst, eftersom det är där jag spenderar större delen av mina dagar. Kanske något litet om mig själv ibland, men på senare tid har jag känt mig så grå och tråkig och då tar jag inte bilder på mig själv, eller har något intresant att berätta om mig själv, men eftersom jag just nu lägger ner i princip hela mitt liv i min häst så är det klart att det är han jag vill skriva och berätta om.
 
Jag, lennon, min mamma och mormor i bakgrunden som träffar Lennon för första gången


Julafton om 8 dagar!
Publicerat den

Och så var julen här igen, år efter år är det samma visa, kalleanka, äta sig så mätt på julmat tills man spyr, öppna paket och träffa sina nära och kära, om man har några nära och kära, vilket jag hoppas att alla har.
 
tänkte att det kan vara kul att se vad jag önskar mig i julklapp? har kommit på världens smartaste ide och gör nu alltid collage med saker jag vill ha och storlek och vart de finns, blir så mycket enklare för familjen att se vad jag vill ha och att ta rätt storlek, bättre såhär än att jag får en tröja av någon som jag tycker är jätteful och som inte passar, man vill ju att den man köper till ska bli glad och nöjd över vad man har köpt.
 
här är iallafall min fina önskelista på 8 sidor, haha..
 
kramar 
 
 


och ännu en gång så fastnar jag
Publicerat den

Jaha, här var man igen då, suget att blogga fanns helt plötsligt där och jag bestämde mig för att lämna oseriösa bloggportaler och skaffa något eget, något nytt, om min verkliget och mitt liv.
 
 
Som de flesta av mina vänner vet, så har jag haft ett antal bloggar, de flesta när jag var fjortis och mest ville berätta om vad jag hade gjort om dagarna i mitt patetiska lilla liv, hur jag festade och hur många besökare jag hade fått just idag. Nu så bryr jag mig inte om något besöksantal, jag kommer att skriva om allt mellan himmel och jord, men kommer försöka att lämna de mindre roliga, de ledsamma arga känslorna utanför. Som en trogen bloggläsare till många andra bloggar, så vet jag att bilder är roligare än 3 sidor lång text, så det är väl det jag ska försöka bli bra på - att fota ofta. 
 
Jag har även precis köpt min första egna häst, Lennon, han är ca 70% fullblod och 30% halvblod, och det ska bli kul att se hur vi kommer att utvecklas tillsammans och vart vi kommer att vara om några år. 
 
hoppas ni som råkar kika in tycker att jag är intressant och bestämmer er för att stanna.
 
Men tillsvidare så hörs vi, kram Evelina